درمان بیش فعالی با نوروفیدبک | مرکز تخصصی نوروفیدبک در تهران

۱,۳۴۵

درمان بیش فعالی با نوروفیدبک

نوروفیدبک چیست؟

نوروفیدبک نوعی نوروتراپی است که به طور مستقیم عملکردهای مغز را برای کمک به اصلاح الگوهای غیر طبیعی اموج مغزی، مورد هدف قرار میدهد. این روش مبتنی بر فعالیت الکتریکی مغز ما، EEG یا الکتروانسفالوگرام است، از این رو به عنوان “بیو فیدبک EEG” نیز شناخته می شود. “در روش های دیگر، نورو فیدبک درمانی با اسکن مغزی شروع می شود، که به پزشک نشان می دهد، مغز فرد چگونه رفتار می کند، و با توجه به آن، آنها برای طراحی یک برنامه درمانی برای شما آماده می شوند. بیشتر افراد مبتلا به ADHD دارای اسکن مغزی هستند که ترکیبی از امواج مغزی خیلی آهسته (تتا) و امواج خیلی سریع (بتا) را نشان می دهد، به خصوص در قسمت جلوی مغز (PFC).

فعالیت بیش از حد آهسته به نوعی به معنای عدم فعالیت این قسمت از مغز است و برنامه درمانی آنها به طور معمول شامل آموزش مغز برای “سرعت بخشیدن” به این قسمت است.

آیا نوروفیدبک می تواند به درمان ADHD کمک کند؟

اختلال کمبود توجه بیش فعالی (ADHD) یک اختلال شایع عصبی در دوران کودکی است. به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) ، تاکنون 11 درصد از کودکان در ایالات متحده مبتلا به ADHD شده اند.

تشخیص ADHD می تواند دشوار باشد. این یک اختلال پیچیده است و می تواند بسیاری از جنبه های زندگی و رفتار روزانه فرزند شما را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین درمان به موقع بسیار مهم است.

در ادامه خواهیم گفت که چگونه نوروفیدبک ممکن است به کودک شما کمک کند با شرایط خود کنار بیاید.

درمان بیش فعالی با نوروفیدبک
درمان بیش فعالی با نوروفیدبک

درمان های سنتی برای ADHD

فرزند شما ممکن است با ایجاد تغییرات ساده ی رفتاری که زندگی آنها را آسان تر می کند بیاموزد که با ADHD مقابله کند. تغییر در محیط روزانه آنها می تواند به کاهش میزان تحریک آنها کمک کند و علائم مربوط به ADHD را کاهش دهد.

در برخی موارد، ممکن است فرزند شما به درمان قوی تر و هدفمند تری نیاز داشته باشد. پزشک او ممکن است داروهای مربوطه را تجویز کند. به عنوان مثال، آنها ممکن است دکستروآفتامین (Adderall) ، متیل فنیدید (ریتالین) یا داروهای دیگری را برای درمان علائم فرزند شما تجویز کنند. این داروها در واقع به کودکان کمک می کنند تا توجه خود را به مسائل لازم مانند درس و … معطوف کنند.

عوارض جانبی دارو    

داروهای محرک، عوارض جانبی زیادی به همراه دارند. اگر به فکر درمان ADHD فرزندتان با دارو هستید، مهم است که با پزشک خود در مورد این عوارض جانبی احتمالی صحبت کنید. عوارض جانبی رایج عبارتند از:

  • کاهش اشتها
  • اختلالات احتمالی در رشد کودک
  • مشکلاتی در افزایش وزن و یا حفظ وزن
  • مشکلات خواب

در موارد بسیار نادر، فرزند شما همچنین می تواند ضربان قلب غیرطبیعی را به عنوان یک اثر جانبی داروهای محرک تجربه کند. پزشک متخصص  می تواند به شما در توضیح مزایا و خطرات احتمالی استفاده از داروها برای درمان وضعیت فرزندتان کمک کند. در بعضی موارد ، آنها علاوه بر داروها یا به جای داروها، می توانند راهکارهای درمانی جایگزین را توصیه کنند. به عنوان مثال ، آنها ممکن است روش درمانی نوروفیدبک را توصیه کنند.

برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه ی درمان بیش فعالی و نوروفیدبک و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان با شماره های زیر تماس بگیرید

02122636858- 09212773724

نوروفیدبک برای ADHD

روش نوروفیدبک همچنین به عنوان بیوفیدبک electrocencephalogram (EEG) خوانده می شود. نوروفیدبک ممکن است به کودک شما کمک کند که چگونه فعالیت مغز خود را تنظیم کند، که به در واقع به او کمک می کند تا در مدرسه یا محل کار بهتر تمرکز کند.

در بیشتر افراد تمرکز روی یک کار به سرعت بخشیدن به فعالیت مغز کمک می کند. این باعث می شود مغز شما کارآمدتر شود. برعکس این ماجرا در مورد کودکان مبتلا به ADHD صادق است. اگر فرزند شما این شرایط را داشته باشد، عمل تمرکز برای آنها بسیار دشوار بوده و این امر می تواند آنها را در معرض حواس پرتی و کارآیی کمتری قرار دهد. به همین دلیل است که می تواند در ابعاد گوناگون زندگی او مشکل ایجاد شود. آموزش نوروفیدبک ممکن است به کودک شما کمک کند بیاموزد در صورت لزوم، مغز خود را به خوبی جهت تمرکز بر موضوعوات گوناگون مورد استفاده قرار دهد.

در طی یک جلسه نوروفیدبک ،درمانگر یا پزشک کودک شما حسگرها را به سرش وصل می کند. آنها این سنسورها را به مانیتور متصل می کنند و به فرزند شما اجازه می دهند الگوهای موج مغزی خود را ببیند. سپس پزشک یا درمانگر به فرزند شما دستور می دهد که روی کارهای خاصی تمرکز کند. اگر کودک شما می تواند ببیند که مغز آنها هنگام تمرکز روی کارهای خاص چگونه عملکرد می کند، ممکن است یاد بگیرد که فعالیت مغز خود را  به اراده ی خودش کنترل کند.

از نظر تئوری، کودک شما می تواند از سنسورهای بیو فیدبک استفاده کند تا به او کمک کند در هنگام تمرکز یا انجام کارهای خاص، مغز خود را فعال نگه دارند. در طی یک جلسه درمانی، آنها می توانند استراتژی های مختلفی را برای حفظ تمرکز خود بکار گیرند و ببینند که چگونه این فعالیت، مغز آنها را تحت تأثیر قرار می دهد. این روش ممکن است به آنها کمک کند تا استراتژی های موفقی را برای استفاده در مواقعی که دیگر به حسگرها متصل نیستند، بکار گیرند.

نوروفیدبک درمان قطعی یا مکمل برای بیش فعالی؟

طبق بررسی های انجام شده  برخی از محققین روش نوروفیدبک را به بهبود علائم بیش فعالی و نقص توجه در بین مبتلایان به ADHD مرتبط کرده اند. اما هنوز به طور گسترده  به عنوان یک درمان مستقل پذیرفته نشده است. پزشک کودک شما ممکن است نوروفیدبک را به عنوان یک درمان مکمل برای استفاده در کنار داروها یا سایر مداخلات تجویز کند.

 

برای استفاده ا ز خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه ی درمان بیش فعالی و نوروفیدبک و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز با شماره های زیر تماس بگیرید

02122636858- 09212773724

مطالب پیشنهادی

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.